Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Január 28. 19:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Esélyek Háza

Kacagtató kultúra – legyen egy eséllyel több

Kacagtató kultúra – legyen egy eséllyel több

Teltház előtt mutatta be Németh Ervin Csalóka Péter című mesedarabját január 26-án a budapesti Forrás Színház Berettyóújfaluban, a Nadányi Zoltán Művelődési Központban.

Kacagtató kultúra - legyen egy eséllyel több

Teltház előtt mutatta be Németh Ervin Csalóka Péter című mesedarabját január 26-án a budapesti Forrás Színház Berettyóújfaluban, a Nadányi Zoltán Művelődési Központban. A társulatnak országos körutat szervez az országos Esélyegyenlőségi Hálózat azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű térségekben színházi élményekhez jussanak a gyerekek, diákok. Az előadások ingyenesek - a Szociális és Munkaügyi Minisztérium ad támogatást hozzá.

A berettyóújfalui közönség is láthasson színvonalas és szórakoztató színházi előadást - ez volt egyik szándéka a szervezésben részt vállaló Esélyek Háza - Hajdú-Bihar Megyei Esélyegyenlőségi Irodának. Másik törekvése az volt, hogy a figyelmet egy ritkán előtérbe kerülő ügyre, a hátrányos helyzetű térségekben élő emberekre irányítsa. Azokra, akiket földrajzi helyzetük és életkörülményeik korlátoznak a közszolgáltatások és a kultúra elérésében. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élők összefogva tehetnek ez ellen - pályázatokkal és civil szerveződéssel -, hogy a vidéki életmódnak ereje van, mely sok értéket őriz.

A színház

„Tíz esztendeje működik az a színtársulat, amelynek nevét kevesen ismerjük, ellenben olyan közfeladatot lát el, amilyet egyetlen más magyar együttes sem. A Forrás Színházi Műhely eljuttatja produkcióit azokra a településekre, amelyek nélkülözni kényszerülnek a színjátszás áldásait

A színház alapítója, Pataki András meglátása szerint valódi kitörési pontot kínál a Forrás Színház programja a társulat produkcióit befogadó művelődési házaknak jelenlegi, kilátástalannak ígérkező helyzetükből, mivel ilyen jelentős mennyiségű érdeklődőt egyéb programokon hiába várnak a szervezők."

Az előadásról és az előadókról bővebben:

http://www.forrasszinhaz.hu/?p=home&lang=hu&sid=11b3ca26f2bed540e8938bd7d32e2d83

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.