Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 25. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Jön a lakbértámogatás, megy az étkezési utalvány

Jön a lakbértámogatás, megy az étkezési utalvány

A Népszabadság értesülése szerint, jövőre kikerül a béren kívüli juttatások rendszeréből a hidegétel-utalvány, vagy havi öt–nyolcezer forintra csökkentve egyetlen állami cégtől megrendelhető utalvány váltja fel.

A birtokába került tervezetre hivatkozva azt írja, az éves szinten 150 ezer forintig támogatható meleg étkezésért csak a bankkártyához hasonló SZÉP-kártyával lehet majd fizetni. Nem lesz benne a cafeteriakörben az internetszolgáltatás, lesz viszont lakbértámogatás havonta maximum húszezer forint értékben. Felülvizsgálják az egészségpénztári szolgáltatásokat is a rekreációs kerettel bővített SZÉP-kártya miatt.

Januártól egybeolvadt a hideg- és a melegétel-utalvány rendszere, és nyáron megjelent a SZÉP-kártya, amely az üdülési csekket váltja fel, vagyis teszi elektronikus alapúvá. A két dolog összefügg, ugyanis az immár csak nevében pihenőkártya valójában a cafeteria-rendszer reformjának első eleme. Adu ásza: arra január elsejétől a cafeteria-keretükről rendelkező munkavállalók már nemcsak az üdülési támogatást kérhetik, hanem az étkezési utalványuk összegét is. A nemzetgazdasági miniszter múlt heti bejelentése szerint a szálláshely-szolgáltatásra kedvezményes adózással adható éves keret 225 ezer forint lesz és 75 ezer forint a szabadidős programokra, egészségmegőrzésre, rekreációs szolgáltatások díjára fordítható összeg.

Újdonság, hogy egy év után újra különválik a hideg és a meleg étkezés támogatásának fogalma, sőt formája is. A kormánydöntésre váró munkaanyag szerint ugyanis vagy lesz egy alacsony összegű, havi öt–nyolcezer forintos hidegétel-utalvány, amelyet két-három év után kivezetnének a rendszerből, addig azonban egyetlen állami cég adhatja ki, vagy már január elsejétől megszűnik a hideg étkezés támogatásának adójogi kedvezménye.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.