Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Február 01. 16:05, hétfő | Helyi

Jelentős áremelés

Jelentős áremelés

Drágult mától a tömegközlekedés: a MÁV-Start és a Volán-társaságok jegyei tizenöt, a bérletek tíz százalékkal kerülnek többe.

A közlekedési tárca az érintett cégek kiegyensúlyozottabb finanszírozása miatt döntött a vasúti és autóbusz-tarifák inflációt jóval meghaladó emeléséről. A szaktárca ismertette: 2007 májusától, az egy- és kétforintos érmék kivonásától nem változtak a tarifák, az áfaemelkedés miatti korrekciót kivéve.

Vonaton éves szinten 140 millió utas közlekedik, míg a Volán országosan 450-500 milliós forgalmat bonyolít le. Becslések szerint az utasok 22 százaléka nem fizet a szolgáltatásért, a Pénzügyminisztérium azonban csak az összes utas tíz százaléka esetében fizet (ingyen utazók utáni) költségvetési árkiegészítést a cégeknek.

Mától február végéig tart a térítésmentesen utazók számára a regisztrációs jegy fokozatos bevezetése. Március elseje után már csakezzel a tikettel szállhatnak fel a vasútra és a Volán autóbuszaira az ingyenes utazásra jogosultak, júliustól pedig ötszázforintos pótdíjjal büntetik azokat, akiknél ez hiányzik. Az informatikai rendszerek átállítása és „bizonyos eszközök" beszerzése miatt e jegy bevezetése a szolgáltatóknak harmincmillió forintba kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: