Városlista
2018. október 19, péntek - Nándor

Hírek

2017. December 16. 12:29, szombat | Belföld
Forrás: mti

Január 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját

Január 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját

Január 31-ig válaszolhatnak a kérdésekre a 14 és 20 év közötti diákok a DUE Médiahálózat által indított Nagy Magyar Filmteszt elnevezésű vetélkedő első fordulójában.

A Magyar Nemzeti Filmalap által támogatott Nagy Magyar Filmtesztet bárki kitöltheti, de a versenyben csak a 14-20 éves kor közöttiek vehetnek részt - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A tesztekkel egyrészt szeretnék a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsíteni, valamint a fiatalok filmes ismereteit is bővíteni. Az online teszt első fordulója január 31-ig érhető el a www.filmteszt.hu internetes oldalon. Mindenki 24 kérdést kap - képeset és szövegeset egyaránt -, a helyes válasz megadására kérdésenként 40 másodperc áll rendelkezésre.

A középdöntőbe több százan jutnak tovább, a döntőben pedig élő kvízjáték várja az első két fordulóban legjobbnak bizonyult versenyzőket február 28-án az Akvárium Klubban, ahol közönség és sztárvendégek előtt mutathatják meg a fiatalok a tudásukat.

A húsz legjobb tesztelő többek között élménylátogatást kap egy filmes helyszínre, ahol bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé, részt vehetnek a Magyar Filmdíj átadóján márciusban, valamint ellátogathatnak a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központba. A dobogósok pedig értékes ajándékokat kapnak.

Címkék: film, filmteszt

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 19. 08:45, péntek | Belföld

Az aszály ellenére átlagos az idei csapadékmennyiség

Az aszályos időszakok ellenére átlagos mennyiségű csapadék hullott idén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön Facebook-oldalán.

2018. Október 19. 07:43, péntek | Belföld

Több helyen 10 centiméterrel dőlt meg az alacsony vízállási rekord a Dunán

Nem 1-2 centiméterrel, hanem 10 centiméterrel dőlt meg több helyen - köztük Budapesten is

2018. Október 19. 07:41, péntek | Belföld

Nemzetközi piacon is hódít a Virtuózok

A magyar komolyzenei tehetségkutató újabb nemzetközi befektetőkkel gyarapodott, hamarosan pedig az amerikai és az angol nézők is megismerkedhetnek országuk legfiatalabb komolyzenei tehetségeivel

2018. Október 19. 07:39, péntek | Belföld

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette az üzemanyagok literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a 95-ös benzin ára bruttó 5 forinttal, a gázolajé bruttó 3 forinttal mérséklődött.