Városlista
2018. január 20, szombat - Sebestyén

Hírek

2017. December 16. 12:29, szombat | Belföld
Forrás: mti

Január 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját

Január 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját

Január 31-ig válaszolhatnak a kérdésekre a 14 és 20 év közötti diákok a DUE Médiahálózat által indított Nagy Magyar Filmteszt elnevezésű vetélkedő első fordulójában.

A Magyar Nemzeti Filmalap által támogatott Nagy Magyar Filmtesztet bárki kitöltheti, de a versenyben csak a 14-20 éves kor közöttiek vehetnek részt - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A tesztekkel egyrészt szeretnék a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsíteni, valamint a fiatalok filmes ismereteit is bővíteni. Az online teszt első fordulója január 31-ig érhető el a www.filmteszt.hu internetes oldalon. Mindenki 24 kérdést kap - képeset és szövegeset egyaránt -, a helyes válasz megadására kérdésenként 40 másodperc áll rendelkezésre.

A középdöntőbe több százan jutnak tovább, a döntőben pedig élő kvízjáték várja az első két fordulóban legjobbnak bizonyult versenyzőket február 28-án az Akvárium Klubban, ahol közönség és sztárvendégek előtt mutathatják meg a fiatalok a tudásukat.

A húsz legjobb tesztelő többek között élménylátogatást kap egy filmes helyszínre, ahol bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé, részt vehetnek a Magyar Filmdíj átadóján márciusban, valamint ellátogathatnak a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központba. A dobogósok pedig értékes ajándékokat kapnak.

Címkék: film, filmteszt

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 20. 05:00, szombat | Belföld

Budapest is esélyes a legjobb európai úti cél címre

Február 8-ig lehet szavazni a legjobb európai úti célokra a European Best Destinations versenyén, amelyre a szervezet Budapestet is jelölte - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

2018. Január 19. 21:51, péntek | Belföld

Először nyert díjat magyar sör egy cseh sörversenyen

Három bronzérmet nyert a békésszentandrási Szent András Sörfőzde Európa egyik legrangosabb szakmai sörversenyén, a Csehországban megrendezett nemzetközi World Beer Idolon

2018. Január 19. 17:48, péntek | Belföld

Trükkösen árulta a banda a drogot a debreceni egyetemen

Több év fegyházra ítélt hat vádlottat a Debreceni Törvényszék pénteken, akik a debreceni egyetem területén árultak drogot.

2018. Január 19. 14:28, péntek | Belföld

Fegyveres postarablás Győrben, a rendőrség keresi az elkövetőt

Kirabolt egy ismeretlen férfi egy postafiókot Győrben a bácsai városrészben nem sokkal dél előtt, a rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt