Városlista
2018. április 26, csütörtök - Ervin

Hírek

2017. December 16. 12:29, szombat | Belföld
Forrás: mti

Január 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját

Január 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját

Január 31-ig válaszolhatnak a kérdésekre a 14 és 20 év közötti diákok a DUE Médiahálózat által indított Nagy Magyar Filmteszt elnevezésű vetélkedő első fordulójában.

A Magyar Nemzeti Filmalap által támogatott Nagy Magyar Filmtesztet bárki kitöltheti, de a versenyben csak a 14-20 éves kor közöttiek vehetnek részt - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A tesztekkel egyrészt szeretnék a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsíteni, valamint a fiatalok filmes ismereteit is bővíteni. Az online teszt első fordulója január 31-ig érhető el a www.filmteszt.hu internetes oldalon. Mindenki 24 kérdést kap - képeset és szövegeset egyaránt -, a helyes válasz megadására kérdésenként 40 másodperc áll rendelkezésre.

A középdöntőbe több százan jutnak tovább, a döntőben pedig élő kvízjáték várja az első két fordulóban legjobbnak bizonyult versenyzőket február 28-án az Akvárium Klubban, ahol közönség és sztárvendégek előtt mutathatják meg a fiatalok a tudásukat.

A húsz legjobb tesztelő többek között élménylátogatást kap egy filmes helyszínre, ahol bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé, részt vehetnek a Magyar Filmdíj átadóján márciusban, valamint ellátogathatnak a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központba. A dobogósok pedig értékes ajándékokat kapnak.

Címkék: film, filmteszt

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 25. 18:47, szerda | Belföld

Kétnapos légi szúnyogirtás kezdődik a Balatonnál

A Balatonnál az április közepi biológiai szúnyoggyérítés után légi kémiai szúnyogirtás lesz csütörtökön és pénteken.

2018. Április 25. 18:03, szerda | Belföld

Hat és fél millióan rádiózunk naponta, a Petőfi a leghallgatottabb adó

Csaknem hat és félmillióan rádióznak naponta Magyarországon, a leghallgatottabb adó a Petőfi, amelyet a Kossuth és a Rádió 1 követ

2018. Április 25. 17:02, szerda | Belföld

A magyar film napja - Több mint 50 helyszínen szerveznek programokat

Eddig már száz szervezet jelezte csatlakozását a Magyar Filmalap által meghirdetett a magyar film napja elnevezésű kezdeményezéshez, amelynek keretében mintegy 50 filmes programot szerveznek országszerte április 30-án.

2018. Április 25. 16:02, szerda | Belföld

Az e-útdíj több mint felét külföldi úthasználók fizetik

A megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerből származó bevétel csaknem 12 százalékkal nőtt tavaly az egy évvel korábbihoz képest, meghaladta a bruttó 221 milliárd forintot,