Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 18. 16:59, kedd | PR

Ismerd ki magad a nyelvvizsga típusok között!

Ismerd ki magad a nyelvvizsga típusok között!

A használható nyelvtudás ma már nélkülözhetetlen. A különféle vizsgaszintek, akkreditációk, üzleti és nemzetközi lehetőségek között azonban könnyű elveszni. Segítünk megtalálni a neked legjobb opciót!

Hiszünk benne, hogy mindenkinek kell (legalább egy) nyelvvizsga. Neked miért fontos a bizonyítvány: diplomához, felvételihez, munkához kell? Vagy kedvenc hobbid a nyelvtanulás? Hogy áll a tudásod: alapfok, középfok vagy felsőfok jöhet szóba? Legyen szó bármelyik esetről, nem mindegy, melyik megoldást választod. Szerencsére számos lehetőség áll előtted, az akkreditált nyelvvizsga típusok száma megnyugtatóan magas – vagyis, ha tájékozódsz, teljesen testre szabhatod a nyelvvizsgádat.

Szintek és típusok

A klasszikus B1 (alap), B2 (közép) és C1 (felső) szintekkel nyilván tisztában vagy. Ezeken felül azonban elérhető két belépőszint, az A1 és A2 (felső tagozatosok számára), illetve az Euroexam Academic C1, ami már angol tanítási nyelvű felsőoktatási képzésekre, és azok szókincsére, kommunikációs helyzeteire reflektál.

Az akkreditált angol és német Euroexam nyelvvizsga az általános nyelvtudást értékeli – tökéletes választás érettségihez és a hazai diplomák, munkahelyek többségéhez. Ha viszont szakmai, üzleti célú angoltudásra, valamint ennek megszerzéséről szaknyelvi vizsgabizonyítványra van szükséged, akkor neked az EuroPro angol üzleti-szaknyelvi vizsga lesz befutó. Ezek mindhárom szinten elérhetők, és megfelelnek az európai uniós, plusz természetesen a magyar akkreditációs rendszernek.

Végül, de nem utolsó sorban, dönthetsz egynyelvű és kétnyelvű vizsga között. Mindkettő szintjei, elvárásai, feladatai, pontozása teljesen megegyezik egymással. Az egyetlen eltérés, hogy az utóbbinak része az úgynevezett mediation/közvetítés rész is. Ha ránk hallgatsz, érdemes a többnyelvű vizsgát megcéloznod, hiszen egy kis készüléssel simán veheted az akadályt, sőt, akár növelheted is a sikeres vizsga esélyét.



A nyelvvizsgák menetéről dióhéjban

Biztosan nem árulunk el újdonságot azzal, hogy a megmérettetés írásbeli és szóbeli részből áll. Az előbbi csoportba, szinttől függetlenül az olvasott szöveg értését, az íráskészséget, a hallott szöveg értését, a beszédkészséget mérő feladatok, valamint – kétnyelvű vizsga esetén – a közvetítés tartozik. Jellemzően az írásbeliket szombatokra hirdetik meg. Minden egységre adott időkeret áll rendelkezésre, de természetesen szünetekre is számíthatsz.

Arra mindenképpen ügyelj, hogy tartsd be a vizsga szabályait. Bár a helyszínen a vizsgáztatók is elmondják, mire kell figyelned, jobb, ha előre elolvasod az előírásokat. Kár lenne figyelmetlenségért pontot veszíteni, vagy esetleg a vizsgatételi lehetőségtől elesni, ugye? Az Euroexam honlapján minden szabályzatot, követelményt és leírást megtalálsz – tájékozódj a vizsga előtt, és nyugodtan vágj neki a próbatételnek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat