Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 27. 17:06, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Internetadó - Rogán: a lakosságnak 700, a cégeknek 5000 forint legyen a felső korlát!

Internetadó - Rogán: a lakosságnak 700, a cégeknek 5000 forint legyen a felső korlát!

Benyújtotta a Fidesz a parlamentnek azt a módosító indítványt, amelyben javasolják, hogy az adatforgalomra kivetett távközlési adó felső korlátja - hasonlóan a telefonadóhoz - magánszemélyeknél havi 700 forint, üzleti előfizetéseknél pedig havi 5 ezer forint legyen - közölte az előterjesztő Rogán Antal hétfőn Budapesten, újságírók előtt.

A Fidesz frakcióvezetője jelezte: az adótörvény-javaslathoz benyújtott indítványuk egyértelműen kimondja azt is, hogy az adó alanya a távközlési szolgáltató, nem pedig az előfizető. "Azt gondoljuk, hogy ezeket az adótételeket a távközlési szolgáltatók saját profitjuk terhére ki tudják fizetni" - hangsúlyozta.
Egyúttal kérték a kormányt - folytatta Rogán Antal -, hogy a költségvetési törvényjavaslatban a távközlési adó kiterjesztéséből csak annyi bevétellel kalkuláljanak, amennyit a felső korlát lehetővé tesz.
A politikus emellett elmondta: azt is javasolják a kabinetnek, hogy a távközlési adó adatforgalomra kivetett részéből származó bevételeket a jelentős részben európai uniós forrásból megvalósuló, a szélessávú internet kiterjesztésére irányuló program önrészeként használják fel.
Kérdésre hozzátette, "teljes egészében kacsa" az a hír, hogy a rendvédelmi dolgozók fizetésemelésére menne az internetadóból származó bevétel.
Rogán Antal tájékoztatása szerint az adótörvény-javaslatról november 18-án dönthet az Országgyűlés.
Az internetadó elleni vasárnapi tüntetés lezárása után a Fidesz-székháznál történt rendbontásra utalva a kormánypárti frakcióvezető azt mondta: az erőszak és a vandalizmus elfogadhatatlan. "Az erőszakért és a vandalizmusért azok is felelősséget viselnek, akik a demonstrációt szervezték" - hangsúlyozta, majd úgy fogalmazott, hogy "a civil szervezetek hátára politikusok kapaszkodtak fel". Megjegyezte, a szervezők "effektíve kötődnek az MSZP-hez, annak VIII. kerületi szervezetéhez".

Címkék: Internetadó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.