Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 15. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Indulhatnak a horgászok a Balatonra

Indulhatnak a horgászok a Balatonra

A balatoni süllőállomány jelentős részének ívása befejeződött, a halak elhagyták az ívóhelyeket.

Ezért a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) vezetése úgy döntött, hogy jóval a tilalmi időszak vége előtt, már április 16-ától feloldja a csónakos horgászatra vonatkozó korlátozást – tájékoztatott a társaság szombaton.

A BHNp közleményében kifejtette, hogy idén, feltehetően a március végi meleg időjárás hatására, a szokásosnál korábban kezdődött meg a süllő szaporodási időszaka. A társaság szakemberei az elmúlt hetekben folyamatosan ellenőrizték a Balatonba kihelyezett süllőfészkeket, figyelemmel kísérték az ívás folyamatát, amelynek során azt tapasztalták, hogy az ívás időszaka lecsengett.

Mivel a balatoni horgászrend a nyílt vízről történő horgászat korlátozásával az ívó süllő védelmét szolgálja, amire már nincs szükség, a társaság a horgászok érdekeit is szem előtt tartva hozta azt a döntést, hogy hétfőtől feloldja az eredetileg április 1. és 30. közötti időszakra vonatkozó tiltást. (A vasárnap éjfélig tartó tilalmi időszakban kizárólag partról, parthoz kötött csónakból, illetve parti bejáróval rendelkező stégről lehet horgászni.) A BHNp felhívja a horgászok figyelmét, hogy a süllő április 27-ig tartó fogási tilalma továbbra is érvényben marad, amelynek betartását a halőrök fokozottan ellenőrzik.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.