Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Július 19. 17:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Idén is népszerűsítik a dinnyét az Erzsébet-táborokban

Idén is népszerűsítik a dinnyét az Erzsébet-táborokban

A nagy forgalmú nyári rendezvények mellett idén is népszerűsíti a dinnyét az Erzsébet-táborokban az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Az AMC csütörtöki közleménye szerint a korai meleg miatt hamar kezdődött a dinnyeszezon, így a fonyódligeti és a zánkai táborokban már a héten 4 tonna dinnyét osztottak szét. A friss nyári gyümölcs - mint írták - nem csupán hűsít, de sok vitamint, vasat és foszfort is tartalmaz, magas víztartalmának köszönhetően pedig kiváló hidratáló, ami a fejlődő szervezet számára különösen hasznos.

A közlemény idézi a táborokat szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkárát, aki közölte, hogy a Zánkán és Fonyódligeten nyaraló gyerekek 11 héten át hetente 2600 kilogramm friss gyümölcsöt kapnak. Hornyák Tibor hozzátette, hogy a táborok szervezői nyitottak az egészséges életmód és a rendszeres gyümölcsfogyasztás népszerűsítésére.

Az AMC hangsúlyozta, hogy a kezdeményezéssel a gyermekek megismerkedhetnek a friss, helyi termékekkel, felnőttként pedig tudatos vásárlóvá válhatnak. Magyarországon az éves dinnyefogyasztás 13-15 kilogramm fejenként - tették hozzá.

Az Agrárminisztérium támogatásával megrendezett Nyár, dinnye, szeletem című fogyasztásösztönző kampány négy éve ösztönzi a magyar dinnye fogyasztását a nyári hónapokban. A kedvező időjárásnak köszönhetően idén különösen jó minőségű dinnye várható - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során