Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Március 04. 07:55, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Hamarosan megkezdődnek az idei autópálya felújítási munkák

Hamarosan megkezdődnek az idei autópálya felújítási munkák

A márciusi 15-i hosszú hétvége után rögtön megkezdi az idei autópálya-felújításokat a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A társaság reményei szerint a hároméves felújítási programmal lényegében már idén végezhetne

A március 15-i hosszú hétvégét követően folytatódnak a tavaly megkezdett felújítások a magyarországi autópálya- és autóútszakaszokon – erről tájékoztatta a Világgazdaságot Szimicsku László, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) kommunikáció igazgatója. Elmondta, mivel kedvező az időjárás, kinyitottak a hazai aszfaltkeverő üzemek, és a munkagépek is időben felvonulhatnak.

Az MKIF 2022 szeptemberében 1237 kilométeren vette át a meglévő magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetését, fenntartását, fejlesztését. Rögtön az első évben, 2023-ban 235 kilométer és a főpálya 19 százaléka újult meg.

Szimicsku László hozzátette, hogy a kezelésükben lévő autóutakon és autópályákon idén legalább ekkora mértékben lesznek szintrehozási munkálatok, amelyek kilenc hazai gyorsforgalmit érintenek. Köztük sorrendben az M3-as, M7-es és M1-es autópályákon végzik el a legtöbb beavatkozást.

De találkozhatnak munkagépekkel az autósok az M35-ös, M30-as, M4-es, M70-es, M15-ös gyorsforgalmikon is, továbbá 110 híd is megújul, és a pihenőhelyek felújítása is folyamatos. Ezzel az MKIF kommunikációs igazgatója szerint lényegében a hároméves felújítási programot szinte készre jelenhetik, az utolsó év előtt a teljes főpálya mintegy 40 százaléka megújulhat, tehát 2025-re már csak 3-4 százalék marad.

Időben kikerültek a ködre figyelmeztető jelzések vasárnap

Szimicsku László az M7-esen vasárnap történt balesetről, amelyben egy ember életét vesztette, elmondta, hogy a változtatható jelzésképű táblákon öt helyen is, már 7 óra után pár perccel kikerültek a ködre figyelmeztető jelzések. Hozzájuk 7.30-kor érkezett az első bejelentés, hogy a Balaton felé történt baleset, ezt követően a kollégájuk a helyszínre ment, és látva a ködöt, visszatolatott, majd a köd határán megállt, fény- és karjelzéssel a külső sávban lassította a forgalmat. Ezután 7.45-kor érkezett hozzájuk újabb bejelentkezés, hogy a Balaton felé tartó oldalon is baleset történt.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) ugyanakkor jelezte, hogy jogilag nem tömegbalesetről van szó, mert több kisebb baleset lévén ezek ráfutásos esetek voltak.

Ettől függetlenül a MABISZ befogadja a kártérítési igényeket, elvégzi a kárfelmérést, a hivatalos iratok beérkezte után eljuttatja az illetékes biztosítóhoz az iratokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben