Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 25. 09:54, péntek | Helyi
Forrás: DE OEC

Hallgatók a gyermekekért

Hallgatók a gyermekekért

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum hallgatói évről-évre támogatják a rászorulókat. Adományokkal és önkéntes munkával is kiveszik részüket a gyermekek és kortársaik segítéséből.


A 2012. április 16-19. között megrendezett hagyományos Medikus Héten – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is jelképes belépődíjat szedett a szervező DE OEC Hallgatói Központ. Az ebből származó bevételt teljes egészében felajánlották a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára. A rendezvény négy napja alatt ismert és hallgatókból szerveződött zenekarok, valamint egyéb fellépők szórakoztatták a közönséget, a Centrumban tanuló közel ötezer magyar és külföldi hallgatót. Emellett volt még szabadtéri főzőverseny, rendőrségi és speciális mentés bemutató is. Az eseményen négyezer vendég vett részt. Az általuk fizetett belépőjegyek árából és felajánlásaikból gyűlt össze az az 1.113.000 Ft, melyet a DE OEC Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Hamar Attila ad át az alapítvány kuratóriumi elnökének, a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék vezetőjének, Dr. Kiss Csongor professzornak.
A Hallgatói Központ és az Alapítvány együttműködése nem új keletű. Ezt jól példázza a tavalyi Medikus Hét bevételének felajánlása, valamint a Rotary jótékonysági futáson való részvétel az Alapítvány színeiben, melynek köszönhetően idén egy defibrillátort nyert az Alapítvány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.