Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Január 22. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: www.stop.hu

Haitira utazik a debreceni különleges orvos- és mentőcsoport

Haitira utazik a debreceni különleges orvos- és mentőcsoport

Az US Aid nevű amerikai segélyszervezettel közösen szeretnének eljutni azokra a területekre, ahová nem, vagy csak kis számban sikerült egészségügyi személyzetet, orvosokat küldeni. Egy ideiglenes sátorkórház felállítása és minél töb

Az orvos- és mentőcsoport, amely pénteken utazik, mintegy 30 millió forint értékben orvosi-, diagnosztikai berendezéseket és 5 millió forint értékben gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket visz magával Haitira, köztük több műholdas kommunikációs berendezést is - tette hozzá Késmárky András.

Lehorgonyzott Haiti fővárosánál egy kórházhajó 600 orvossal és ezernyi ággyal

Megérkezett Haiti partjaihoz, és azonnal megkezdte a sérültek fogadását szerda délután az amerikai haditengerészet egy kórházhajója, amelyen több mint ezer ágy és 600 orvos fogadja a földrengés áldozatait.

A Comfort 272 méter hosszú, 65 ezer tonnás, korszerű műtőkkel. 400 kórházi ágy van rajta a súlyos, 600 a könnyebbek sérültek számára és egy külön 60 fős intenzív osztályt is fenntart az életveszélyes esetekre. A hajónak több napig tartott, amíg megérkezett a helyszínre. Az első két páciens helikopterrel szállították át rá, még ezelőtt, hogy kikötött volna. Az egyik egy kisfiú, a másik egy fiatal ember; mindkettő igen súlyos sérüléseket szenvedett el. A gyerek szüleinek hollétét nem tudni.
A kórházhajónak az Egyesült Államokban kulcsszerepet szánnak a mentésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.