Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Október 11. 09:12, kedd | PR
Forrás: (x)

Guruló állvány – munkabiztonság minden szinten

Guruló állvány – munkabiztonság minden szinten

A kivitelezési és felújítási munkák során ugyanúgy kiemelt szereppel bír a munkabiztonság, mint bármely más munka esetén.

Az ehhez kapcsolódó specifikus eszközök feladatkörönként eltérhetnek, de a magaslati munkák alapvető kellékeként mégis az állványok tekinthetők. Mobilitás és biztonság kéz a kézben? Miért is ne?

Munkabiztonság mint alap

Akár hivatalosan, akár csupán a ház körüli a saját elhatározásunkból végzünk munkákat, a munkabiztonság ugyanolyan fontos és betartandó alap. Előbbi esetben a munkáltató és munkavállaló nyilvánvalóan különféle jogszabályoknak is köteles megfelelni. Ugyanakkor nem ez kell, hogy irányító elv legyen, sokkal inkább a munkát végzők tényleges biztonsága, legyen szó akármilyen veszélyes munkáról is.

Talán a lehető legáltalánosabb, mégis szemléletes példák a veszélyesebb munkákra azok a feladatok, melyekhez kénytelenek vagyunk magasabb helyekre felkapaszkodni. Legyen akár házfelújítás, építés, festés, szigetelés, villanyszerelés vagy akár kertészeti munka, a magasban mindig fokozott figyelemmel kell lennünk. Akár egy rossz mozdulat is elég lehet a bajhoz. A megfelelő eszköz alkalmazásával ugyanakkor minimálisra csökkenthető a kockázat. Egy guruló állvány pedig éppen erre alkalmas.

Keréken guruló munkabiztonság

Érthető persze ha a guruló állvány elnevezés sokakban kétségeket kelt. Hogyan lehetne biztonságosan a magasban dolgozni egy kerekekre szerelt fémszerkezeten. A kérdés persze valamilyen szinten jogos, de nyilván sejthető, hogy a gyártók erre is gondoltak. A kerekek a guruló állvány esetén a mobilitást segítik. Sok esetben előfordulhat ugyanis, hogy akár egy munkaterületen belül is mozgatni kell az állványt. Ha pedig kerekek segítségével tehetjük ezt meg, az jóval egyszerűbb.

A kerekek természetesen fékezhetők, így a guruló állvány gyakorlatilag bárhol stabilan elhelyezhető. Így a magaslati munkavégzés is biztonságossá válik, amellett, hogy le is egyszerűsödik. A guruló állvány által biztosított stabil alapnak köszönhetően ugyanis tényleg csak a munkavégzésre kell koncentrálnunk. A biztonságérzet növekedésével jóval magabiztosabban mozgunk majd nagyobb magasságokban is, így munkánkat is hatékonyabban végezhetjük.

Könnyű, mégis masszív

A guruló állvány gyártásban leggyakrabban használt anyag az alumínium. Ez nem is véletlen, hiszen ezen eszközök esetén a stabilitás és mobilitás ritkán alkalmazott kombinációját kell elérni. Az alumínium pedig könnyű súlyú, mégis strapabíró fém lévén mindkét kritérium teljesítésére képest. Ennek megfelelően az alumínium guruló állvány könnyű, mobilis, mégis szilárd és stabil alapot nyújtó eszköz. Ez pedig a munkabiztonság szempontjából is fontos.

Egy állvány esetén a munkavégzés során nyilván a stabilitás és az állványon való könnyed közlekedés az elsődleges szempontok. Az állványt ugyanakkor akár helyszínen belül, akár helyszínek között szállítani is kellhet. Itt jön képbe a másik említett tulajdonság, a könnyű súly és mobilitás. Kialakításuknak és a felhasznált anyagoknak köszönhetően az állványok mozgatása akár egy ember számára is megoldható, így egy masszív, mégis praktikus guruló állvány áll mindazok rendelkezésére, akik az eszköz beszerzése mellett döntenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről