Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 12. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: nemzetisport.hu

Földi: Hiába próbáltunk bármit, a Recco szinte hibátlan volt

Földi: Hiába próbáltunk bármit, a Recco szinte hibátlan volt

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében tegnap a Vasas nagyon sima, 12–5-ös vereséget szenvedett a Kásás Tamással és Madaras Norberttel felálló olasz Pro Reccótól.

A Vasast irányító Földi László szerint nem volt ekkora különbség a két csapat között, de elbizonytalanította csapatát, hogy az olaszok szinte hibátlanul játszottak.

„Ekkora differencia azért nincs a két csapat között. Az a nehéz a Recco ellen, hogy ha az elején elmegy, nem lehet kizökkenteni. Az elején ellőtt két előnyt, utána hiába próbáltunk meg bármit is, elbizonytalanodtunk védekezésben, majd támadásban. Minden játékosunknak minden pillanatban a maximumot kellett volna nyújtania, miközben a reccósok szinte hibátlanul játszottak” – nyilatkozta a Recco elleni 12–5-ös vereség után a Vasas edzője, Földi László.

Az olaszok szakvezetőjét meglepte, hogy ilyen könnyedén sikerült győzniük az elődöntőben.

„Nem számítottunk könnyű meccsre, ennek megfelelően kezdtük a találkozót. Sikerült hamar nagy előnyt szereznünk, és a folytatásban is magas szintű volt a védekezésünk, illetve a támadójátékunk, ezért lett ekkora a különbség" – értékelt Pino Porzio.

A Nemzeti Sportnak a Vasasból az egy gólt szerző Vámos Márton és a 12 kapott gól ellenére jól védő Nagy Viktor nyilatkozott a találkozót követően.

„Ez a brigád csak erre a két meccsre, a BL elődöntőjére és döntőjére készül. Mi nagy menetelésből jöttünk, az egész csapat elfáradt, még úgy is, hogy volt egy kis szünetünk. Nagyon nehéz úgy játszani, hogy a túloldalon folyamatosan sort cserélnek, pihent emberek jönnek be. Mindenki beletette a magáét, akin úgy látszott, hogy gyengébben játszik, az sem fogott ki rossz napot. Iszonyatosan nehéz azzal a teherrel játszani, hogy mindig friss ember van veled szemben" – fogalmazott a Vasas kapusa.

„Nem vagyok túl boldog, sok gólt kaptam, nem vagyok ehhez hozzászokva. De meg tudom érteni a mezőnyjátékosokat is, hogy nem tudtak úgy védekezni előttem, mint más meccsen. Kemény terhelést kaptak, és én is elfáradtam" – beszélt a saját teljesítményről Nagy.

Vámos Márton már egy kicsit előre is tekintett: „Kemény meccs volt. Nagyon elfáradtam, de megpróbáljuk kipihenni magunkat a bronzmeccsre. A Recco a világ legjobb csapata, de ennyivel nem erősebb. Kicsit belealudtunk az elején, és utána már nem tudtunk visszajönni."

A Vasas ma 17 órától a Mladosttal játszik a harmadik helyért a nagyváradi final four második napján. A zágrábiak tegnap a horvát rangadón 10–6-ra kikaptak a Varga Dénessel és Varga Dániellel felálló Rijekától.

FÉRFI VÍZILABDA BL, FINAL FOUR
ELŐDÖNTŐ
PRO RECCO (olasz)–TEVA-VASAS-UNIQA 12–5 (4–1, 2–0, 4–2, 2–2)
Nagyvárad, 1200 néző. Vezette: Alexandrescu (román), Borell (spanyol)
Recco: Tempesti – Prlainovics 2, S. Sukno 2, Felugo, D. PIJETLOVICS 1, F. FILIPOVICS 2, Buric. Csere: Molina 2, Madaras, Kásás 1, Zlokovics, A. Ivovics, F. PERRONE 2
Vasas: NAGY V. – Katonás 1, Boskovic, Steinmetz B., Steinmetz Á., Kiss G., Decker Á. 1. Csere: Takács Bálint, Drasko Brguljan 1, Vörös 1, Fülöp, Fazekas, Vámos 1
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 9/3
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Pino Porzio: Nem számítottunk könnyű meccsre, ennek megfelelően kezdtük a találkozót. Sikerült hamar nagy előnyt szereznünk, és a folytatásban is magas szintű volt a védekezésünk, illetve a támadójátékunk, ezért lett ekkora a különbség.
Földi László: Ekkora differencia azért nincs a két csapat között. Az a nehéz a Recco ellen, hogy ha az elején elmegy, nem lehet kizökkenteni. Az elején ellőtt két előnyt, utána hiába próbáltunk meg bármit is, elbizonytalanodtunk védekezésben, majd támadásban. Minden játékosunknak minden pillanatban a maximumot kellett volna nyújtania, miközben a reccósok szinte hibátlanul játszottak.

PRIMORJE RIJEKA (horvát)–MLADOST ZAGREB (horvát) 10–6 (2–1, 2–2, 3–2, 3–1)
Nagyvárad, 400 néző. V: Margeta (szlovén), M. Brguljan (montenegrói)
RIJEKA: Car – Muslim, VARGA DÉNES 3, Varga Dániel 1, Paskvalin, X. Garcia 1, Buljubasic. Cs: Barac 1, JELACA 2, Setka 1, Krapic 1, Frankovic. Edző: Zoran Roje
MLADOST: Pavic – Bukic 1, Udovicsics, K. Milakvic, RADU 1, Letica, I. Milakovic. Cs: Hinic 1, Vukicevic 1, Zivkovic 1, K. Milakovic, Mallarach 1, Gagulic. Edző: Vjekoslav Kobescsak
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 9/4
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: I. Milakovic (22. p.), Letica (28. p.)

A SZOMBATI PROGRAM
Bronzmérkőzés: TEVA-Vasas-UNIQA–Mladost Zagreb 17.00, tv: Digi Sport

Döntő: Pro Recco–Primorje Rijeka 19.00, tv: Digi Sport


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: