Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 28. 11:29, péntek | PR

Ennyibe kerül egy nyelvvizsga

Ennyibe kerül egy nyelvvizsga

Nyelvvizsga díjak iránt érdeklődik és szeretné pontosan tudni, mennyibe kerül az angol vagy a német vizsga? Természetes, hogy legtöbben úgy szeretnénk időpontot választani -

- hogy felkészültségünket tökéletesnek érezve vághassunk bele a megmérettetésbe. Különösen így van ez a vele járó kiadások apropóján is. Az euroexam.org azt javasolja a vizsgázóknak, hogy érdemes a komplex vizsga mellett letenni a voksot, ugyanis esetében a nyelvvizsga díjak kedvezőbbek, mintha külön-külön mennénk szóbeli és írásbeli vizsgára. A különbség nem csekély, így mindenképpen megfontolást érdemel a téma.

A komplex nyelvvizsga díjak kedvezőbbek!

A nyelvvizsga felkészülés során rendszerint szóbeli és írásbeli területekre egyaránt fókuszálni szoktunk, hiszen a kettő szervesen kiegészíti egymást. Már csak azért is megéri így tanulni, mert ha komplex vizsga mellett tesszük le a voksot, akkor jelentős összeget megspórolhatunk a külön írásbelivel és külön szóbelivel szemben.

De nézzük, mit mondanak a számok! A komplex, írásbelit és szóbelit is magába foglaló alapfokú vizsga esetén 26 ezer forintot kell kifizetnünk. Amennyiben külön mennénk szóbelizni, úgy 18 ezer forint a díj, s ennyi az írásbeli is. A középfokú vizsga esetén a komplex nyelvvizsga díjak 31 ezer forintnál állnak meg, a külön-külön próbálkozásért pedig 21-21 ezer forintot kellene kifizetni.

Ha felsőfokban gondolkodunk, azért 33 ezer forintnyi összeggel kell számolnunk, de ha nem egyszerre szeretnénk eleget tenni az írásbeli és a szóbeli követelményeknek, akkor darabonként 23 ezer forint a díj, tehát összesen felsőfok esetében is 13 ezer forintot megspórolhatunk azzal, ha a komplex nyelvvizsga díjakat választjuk.

Fókuszban a célirányos felkészülés

Nem csak a nyelvvizsga díjak indokolják azonban, hogy a lehető legjobb formánkat hozzuk a választott időpontban, hanem a siker iránti igény is. A nyelvtanulás napjainkban nélkülözhetetlen, s számos esetben a nyelvtudásról a megfelelő papírral is rendelkeznünk kell. Míg külföldi munkavállalás alkalmával sokszor a gyakorlatban való érvényesülés a legfontosabb, addig a diplomaszerzés, vagy a karrier előmozdítása kapcsán a sikeres nyelvvizsga nagyon fontos.

Garantálni természetesen nem lehet, hogy éppen a kiválasztott időpontban tudjuk tudásunk legjavát nyújtani, de a koncentrált felkészülés és a szorgalom szinte kivétel nélkül meghozzák gyümölcsüket.

Hasznos lehet a vizsga előtt felkészítő kurzuson részt venni, ahol a teljes anyag átismétlésre kerül, méghozzá kifejezetten a nyelvvizsgán előforduló feladatok szemszögéből. Az ilyen, célirányos felkészüléssel elkerülhető, hogy váratlan helyzetként érjenek azok a kihívások, melyekkel éles szituációban találkozni fogunk.

Sokan éppen a kudarctól félve halogatják az időpontok közötti választást, és úgy vannak vele, hogy egy-két hónap múlva talán sokkal többet fognak tudni. Ha a felkészülési időszak intenzív volt, akkor érdemes mihamarabb kipróbálni magunkat nyelvvizsga szituációban. Amennyiben mégis sikertelenül vennénk az akadályt, úgy egy jelentős tapasztalattal gazdagabbak leszünk, s a következő alkalommal már rutinosabban vághatunk neki a kihívásnak.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a gyakorlás fontosságát, s igaz ez egyaránt a szóbeli és az írásbeli területre is.

Legyen szó diplomaszerzésről, vagy az önéletrajz vonzóbbá tételéről, a gyakorlatban is használható nyelvismeret napjainkban kiemelt jelentőséggel bír.

Ha a komplex vizsga előnyeit választjuk, úgy nem csak a nyelvvizsga díjak kapcsán takarékoskodhatunk, de egy plusz motivációs erő is előmozdíthatja így a felkészülésünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.