Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 13. 16:08, szerda | Helyi
Forrás: Deol

Előnyben az úszás

Előnyben az úszás

Sportfeladatokra 67,8 millió forintot tartalmaz Debrecen idei – 45,95 milliárd Ft főösszegű – költségvetési terve.

A cívisváros képviselő-testületének sportbizottsága szerdán 16 órától foglalkozik Debrecen 2010. évi költségvetésének koncepciójával. A tanácskozás eredetileg kedden este lett volna, de azt a Fidesz-frakció ülése miatt elhalasztották - mondta el érdeklődésünkre Asbóth Endre elnök.
A grémium előterjesztéséből megtudható: tavaly még 116,6 millió Ft jutott sportcélokra a városkasszából. Ennek az is oka, hogy az előző évben az önkormányzatnak - az állam hozzájárulása révén - még lehetősége volt arra, hogy 50 millió Ft-tal támogassa az élsportot és az utánpótlásképzést. Ez 2010-ben megszűnt.
Az idei büdzsé összeállításakor csökkenteni kellett a diák-, a verseny- és a szabadidősport támogatását. Ennek következtében a 67,8 millió Ft-os keretből a legnagyobb támogatást a sportuszoda-használat kapja (20 millió Ft) a várostól, ugyanakkor 10,8 millió Ft a "jussa" a Bocskai-bokszversenynek, míg 10-10 millió jut a szabadidősportra és a Debrecenben megrendezendő hőlégballon-világbajnokságra. Az intézményi diáksport 6 millió Ft támogatásra számíthat az önkormányzattól, a versenysportok pedig 5 millióra.
Mindezekből következően - miként Kovács Lászlóné gazdálkodási főosztályvezető hangsúlyozta - a Loki futballcsapata, valamint az élvonalban szereplő, többi sportszervezeteink idén nem kapnak pénzt ily módon az önkormányzattól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.