Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. Február 14. 12:16, vasárnap | Helyi
Forrás: DTV

Elfogadták a megye költségvetését

Elfogadták a megye költségvetését

Elfogadta a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés a 2010-es évi költségvetést. Idén 7,5 milliárd forintból gazdálkodhat az intézmény.

Elfogadta a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés a 2010-es évi költségvetést. Idén 7,5 milliárd forintból gazdálkodhat az intézmény.

Több mint fél milliárd forinttal kap idén kevesebb állami támogatást a megye, mint tavaly, így csak takarékos gazdálkodással tudja feladatait teljesíteni az önkormányzat.

A megyei önkormányzat 2009-ben 7 milliárd 625 millió forintos főösszeggel indította az évet. Ez az összeg 2010-ben 7,5 milliárd forint. Látszólag 125 millió forinttal csökkent a költségvetési főösszeg. A valóságban 579 millió forinttal kevesebb az állami támogatás idén. A 454 millió forintos különbséget takarékos gazdálkodással kezeli az önkormányzat.

Most is mindenhol a hivatali működésben, a testületi működésben, a központosított kiadások frontján, az önként vállalt feladatokban újra, megint vonunk el, kevesebbet költünk rá. De ennek van egy határa, és ebben az évben elértük a padlót, ennél lejjebb már nem tudunk menni - jelentette ki Rácz Róbert, a HBM-i közgyűlés elnöke.

A megyei közgyűlés szocialista frakciója elismerte az erőfeszítéseket, de így sem támogatta a költségvetést. Azt kifogásolták, hogy 2010-re kevés pénzt terveztek az intézmények fejlesztésére és felújítására.

Alig-alig van beruházás, az intézményrendszer fejlesztésére rendkívül kevés összeget fordítottak, az új, induló beruházás összege nem éri el az 50 millió forintot - magyarázta Molnár László, az MSZP megyei frakcióvezetője.

Az MDF-Hajdúvárosok Szövetségének frakcióvezetője úgy látja: méltányolható a takarékos költségvetés, ezért ők elfogadták az előterjesztést.

Ez a költségvetés - fogalmazhatunk úgy is - a kényszerek költségvetése, ennek okán sokkal másabb költségvetést nem lehetet volna elkészíteni, ezért frakciónk támogatta - nyilatkozta Makay Zsolt, az MDF-Hajdúvárosok Szövetsége frakcióvezetője.

A képviselők kétórányi vita után döntöttek. A költségvetést 26 igen és 12 nem szavazattal, tartózkodás nélkül fogadta el a megyei közgyűlés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a