Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. Február 10. 16:17, szerda | Helyi

Edzőkomplexum épül

Edzőkomplexum épül

Kilenc füves és egy műves nagypálya, három műfüves kispálya, konditerem, orvosi szoba és modern öltözők. Ez várja majd a Debreceni Labdarúgó Akadémia diákjait.

A város, az egyetem és a DVSC-TEVA új utánpótlásképző sportkomplexumát nagyrészt pályázati forrásból építik fel, amint a szükséges engedélyeket beszerzik. Az első labdarúgó osztály már ősszel elindul a pallagi Balásházy János Szakközépiskolában.

Mára biztossá vált, amiről már évek óta hallani a városban, labdarúgó akadémia lesz Debrecenben. A sportkomplexum Pallagon épül. Ezt ma sajtótájékoztatón jelentették be a város, az egyetem és a DVSC-TEVA képviselői.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolájában már ősszel elindul az első hatévfolyamos labdarúgó osztály. A középiskola már meglévő füves pályáját nyáron felújítják. Itt edzenek majd a diákok. Egy új edzőkomplexumot is építenek, 800 millió forintból, az iskolától 5-600 méterre.
A tervek szerint 9 füves és egy műfüves nagypálya, három műfüves kispálya, valamint egy multifunkcionális központi épület áll majd a labdarúgók rendelkezésére. A telket az egyetem biztosítja, a beruházást nagyrészt pályázati forrásból finanszíroznák. Az akadémiát működtető nonprofit gazdasági társaságban egyenlő arányban lesz majd tulajdonos a város, a DVSC és az egyetem.

A fenntartási költségeket egyharmad-egyharmad-egyharmad arányban fogjuk biztosítani. Az akadémiában alapvetően a Balásházy fogja az iskoláztatást csinálni, illetőleg ők kezelik a kollégiumot is, tehát az egyetem fogja ezt a részt csinálni, a Loki a szakmai részét, a város pedig a többit - mondta el Kósa Lajos polgármester.

Az akadémián a hatodik osztályt befejező 12-13 éves gyerekek tanulhatnak, de az edzőkomplexumot a tervek szerint a DVSC-TEVA valamennyi korosztálya használja majd. A szeptemberben induló képzésre február 19-ig jelentkezhetnek a 12 éves gyerekek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a