Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. Február 09. 16:22, kedd | Helyi

E-képesség-fejlesztés

E-képesség-fejlesztés

Debrecenbe érkezett az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a MEFIT Alapítvány közös, nagyszabású figyelemfelkeltő kampánya, mely a digitális készségek fontosságára hívja fel a döntéshozók, a diákok, az informatikusok é

- Az információs társadalom és elektronikus gazdaság fejlesztéséhez elengedhetetlen, hogy az emberek olyan képességekkel rendelkezzenek, amelyekkel hatékonyan tudják használni a számítógépet és az internetet. Azok előnyeit csak akkor használhatják ki, ha jók az e-képességeik - mondta Klotz Tamás. Az IVSZ főtitkára szerint az informatika beágyazódik az élet minden területébe, ezért fel kell gyorsítani az e-képességek fejlesztésének módját, hogy 10-15 év múlva ne Európa sereghajtói legyünk.

A program keretében ma délelőtt 120 debreceni pályaválasztás előtt álló középiskolás ismerhette meg az informatikus pálya előnyeit, az elhelyezkedés lehetőségeit. A kampány csúcspontja az Európai e-készségek hét (European e-Skills Week) lesz március 1-5. között.
A digitális felkészültség (e-skills) a foglalkoztatás bővítésének, a versenyképesség növelésének és a növekedési képességnek a motorja - fejtette ki Tilesch György, a MEFIT Alapítvány főigazgatója. Az általuk kezdeményezett TITAN program célja az e-készségek fejlesztése, illetve az elkövetkezendő négy-öt évben mintegy 1,2 millió ember - IKT-szakemberek, vállalkozók és általános munkavállalók - bevonása a képzésbe.

Gacsal József, az IVSZ alelnöke hozzátette, hogy a világhoz való felzárkózás segítése a céljuk a programmal, illetve a digitális írástudatlanság felszámolása, hisz aki nem rendelkezik informatikai alaptudással, csökkennnek az esélyei a munkaerőpiacon.
A kampány, egy négy helyszínből álló regionális rendezvénysorozat első állomása Pécs volt. Ezt követte Debrecen, majd február folyamán még Győrött és Szegeden lesznek hasonló programok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a