Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Május 15. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: nemzetisport.hu

Djokics megálmodta, Adzsics szerint bizonyítottak - podgoricai visszhang

Djokics megálmodta, Adzsics szerint bizonyítottak - podgoricai visszhang

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egész Montenegró a Buducsnoszt Podgorica sikerét ünnepli, miután az ország kirakatcsapata drámai fináléban idegenben szerzett több góllal felülmúlta a Győri Audi ETO KC-t.

A balkáni állam minden újságjában, rádiójában és tv-csatornáján fő hír a Buducsnoszt BL-győzelme.

„Az álom megvalósult: a Buducsnoszt Európa bajnoka!” – ezzel a főcímmel jelent meg a podgoricai Vijesti című lap, amely a vasárnapi visszavágó minden pillanatáért méltatja a csapatot. A kormányhoz közel álló Pobjeda című lap szerint „A Buducsnoszt Európa bajnoka”, s kiemeli, hogy „amikor egy érzelmekkel, álmokkal és remek kézilabdával teli csillagos éjszakán infarktust okozó mérkőzésen, annak is az utolsó percében dől el a győzelem, akkor egyértelmű, hogy csakis a végső győztes érdemli ki a sikert, a bajnoki címet.”

BOJANA, MARADJ!
A hatszoros BL-győztes Bojana Petrovics-Popovics a BL-döntő visszavágójának végén a labdát magasba emelve ünnepelt, majd a klub zászlaját a nyaka köré tekerve diadalkört futott a sportcsarnokban. A „Barbárok”, vagyis a helyi B-közép és valamennyi helyi szurkoló ezt skandálta: „Bojana, maradj!” Az egész ország vágya ugyanis, hogy a visszavonulását tervező átlövő még egy évig kézilabdázzon. A mérkőzés után a hazaiak csapatkapitánya mégis bejelentette: ezzel a sikerrel befejezte.
A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Popovics mellett Maja Szavics is megerősítette, hogy befejezte aktív pályafutását a klubban. Ugyanakkor mindketten szeretnének még játszani a londoni olimpián, ám ehhez túl kell jutni a selejtezőn.

A montenegrói bajnok bearanyozta az ország sportját, pedig a lap szerint „komoly akadályt jelentettek a dán játékvezetők, akik főként az első félidőben néhány kétséges döntésükkel hátráltatták a Buducsnosztot. Lányaink futottak az eredmény után, a bírók 14 perc kiállítást ítéltek ellenük csak az első félidőben, amelynek az utolsó nyolc percében nem tudtak gólt lőni.”

A lap ismételten dicséri a hazaiak kedvencét, a podgoricaiak egyik kulcsjátékosát, a német Klara Wolteringet, aki a helyi újságírók szerint – Katrine Lunde Haraldsen mellett – a világ legjobb kapusa. A helyi sajtó külön dicséri a „Barbárok” nevű szurkolócsoportot, amely állítása szerint remekül, legkisebb incidens nélkül szurkolt kedvenceinek.

Sokat mondanak a győztesek olykor fésületlen örömszavai, amelyek jól tükrözik a hatalmas örömöt és az immár feloldódott feszültséget.

Bojana Petrovics-Popovics: – Óriási sikert értünk el, amelyért szorgalmasan dolgoztunk, eltűrtük a kritikákat is. Sok mindennel kellett megküzdenünk, de a végén megérdemelten nyertük meg a BL-t. A lányok bebizonyították, hogy van tartásuk, így semmi sem állíthatott meg minket. Megmutattuk, hogy remek a csapatszellemünk, meg tudjuk valósítani az álmainkat. Minden meccsen a maximumot adtuk. A BL-döntő után nagyon nehéz motivációt találni, de az olimpiai részvétel valamennyiünk kívánsága. Eddig még nem játszottam olimpián, remélem, most ez is sikerülni fog.

Maja Szavics: – Túlárad bennem az öröm, hogy sikerült az, amiért visszatértem Podgoricára. A BL-győzelem volt a cél, most elértük, mert éretté váltunk rá. Óriási nyomás alatt voltunk, de elbírtuk. Külön öröm, hogy pályafutásom végén értem el. Nincs ennél jobb pillanat a visszavonulásra. Már csak az olimpiai részvételt kell kiharcolnunk.

Klara Woltering: – Életem legnagyobb sikere ez. Nehéz szavakba önteni, mennyire büszke vagyok arra, hogy ilyen nagy siker részese lehettem. Megmutattuk az egységünket, erőnket, remek csapatszellemünket, és azt, hogy sohasem adjuk fel. A Győr nagy ellenfél volt, viszont a végső sikerünk egyértelmű, hiszen ebben az évadban tizennégy győzelem és két vereség a BL-mérlegünk. Mi vagyunk a legjobbak.

Ana Djokics: – A mérkőzés talán legfontosabb gólját sikerült lőnöm, méghozzá korábbi csapattársamnak, Pálinger Katalinnak. Megálmodtam, hogy egy kontra fogja eldönteni a meccset, és éppen ez futott át az agyamon, amíg futottam Pálinger kapuja felé. Azok a másodpercek nagyon hosszúnak tűntek. Úgy éreztem, ha kell, a labdával együtt berepülök a kapuba, csak legyen meg a gól. Sajnálom a győri lányokat, de a sportban bánat is van. Én ünnepelni szeretek, de átéltem már a győriek mostani hangulatát, én is voltam már a vesztes oldalon. Keverednek bennem az érzések, eddig sírtam. Szerintem még nem vagyunk tisztában azzal, hogy Európa legjobbjai vagyunk.

Dragan Adzsics edző: – Sokan voltak, akik nem hitték, hogy a Buducsnoszt BL-t nyerhet, de ez még inkább motiválta a játékosokat. Emlékszem, amikor hazatértünk a brazíliai vébéről, a születésnapomon milyen kritikáknak voltunk kitéve. Mi azonban győztesek vagyunk, ezt bebizonyítottuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a