Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Február 14. 12:03, vasárnap | Helyi
Forrás: DTV

Diákverés

Diákverés

Újabb iskolai erőszak Debrecenben. Ezúttal a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola egyik diákjára támadtak

Tegnap három fiatal az iskola mellett provokált verekedést. Az áldozat arcát olyan erősen megütötték, hogy eszméletét vesztette.

A sérüléseit mutatja az ötödéves diák, aki a nevét nem vállalta, azonban a Napszemlének elmondta, hogy mi történt vele.

A nagy Keriből a kicsibe átmentünk. Négyen-öten voltunk és félúton három roma származású fiatalember nekünk esett. Az első volt, aki nekiment az egyik osztálytársamnak, aztán a másoknak. Én visszafordultam. A srác vigyorgott. Én meg odamentem, hogy ezt nem kéne csinálni. Utána szemeztem vele, és akkor háromszor megütött, kétszer hason, és aztán elájultam. Aztán nem emlékszem semmire - mesélte a diák.

Így azt is csak mások elmondásából tudja, hogy a támadók megrugdosták, miután a földre került. A fiú a mentőben tért magához. A kórházban pedig kiderült, hogy agyrázkódása van, a sérülései nyolc napon túl gyógyulnak.

Az iskola igazgatója azt mondja, a többi fiú nem mert szembeszállni a támadókkal. Makai Mária szerint az ilyen támadásokat nem lehet kivédeni.

Hiába megy velük szerintem akár egy tanár is, ilyen eseteket nem tudunk kivédeni. Az egyik megoldás lehet, hogy a rendőrség sűrűbben járőrözik - vélekedik Makai Mária, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola igazgatója.

Itt, a kenyeres bódé mellett verekedtek a fiatalok. Az iskolai erőszakkal az önkormányzat is foglalkozik.

A közbiztonsággal sürgősen kell foglalkozni, és bizony nagyon szigorú büntetések kell, hogy következzenek, mert nem engedheti meg senki magának azt, hogy ilyen cselekményeket vigyen véghez, illetve azt gondolom, hogy a fiataljainknak a kiszolgáltatottságát is meg kell, hogy előzzük - hangsúlyozta Halász D. János alpolgármester.

A rendőrség nem nyilatkozott az ügyről, csak annyit mondtak, hogy a három verekedőből kettőt már elfogtak. Arról sem kaptunk információt, hogy tervezi-e a rendőrség, hogy sűrűbben járőröznek az iskolák környékén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a