Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 07. 09:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Deol

Debreceni futballelnök?

Debreceni futballelnök?

Kisteleki István MLSZ-elnök lemondása után megindultak a találgatások a leendő futballvezérről, s felröppent a debreceni Makray Balázs neve is.

A Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője hazai és nemzetközi szinten is ezer szállal kötődik a futballhoz, így van létjogosultsága a felvetésnek, ráadásul a deol.hu érdeklődésére az érintett sem igyekezett kategorikusan cáfolni az információt.

- Pletykaszinten én is hallottam a hírt, állítólag a kluboknál merült fel az én esetleges jelölésem gondolata. Ennyi, amit egyelőre mondani tudok. Hivatalos információm nincs. Semmiképpen sem szeretnék önjelöltként a hírekbe kerülni, nem keresek támogatókat. A történet abban a pillanatban válhat elgondolkodásra érdemesnek, amikor hivatalos megkeresés érkezik. A futballhoz való viszonyom azonban olyan szoros, hogy ha felkérnek, elgondolkodnék a lehetőségen. Ezzel együtt most úgy látom, nagyon sok körülménynek kellene egyszerre teljesülnie, hogy az ember komolyan foglalkozzon a felvetéssel.

Az angol szakos tanári diplomával rendelkező Főnix-vezér korábban dolgozott az Epona menedzsereként, majd a Loki ügyvezetője lett, országos szinten a kontinensbajnoki rendezési terveink projektmenedzsereként ténykedett, s 2005 decemberéig az MLSZ elnökségének is tagja volt. Jelenleg hazánk egyik legnagyobb rendezvényszervező cége, a Főnix Rendezvényszervező Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. az ügyvezető igazgatója. A futballtól nem távolodott el, hiszen felügyelőbizottsági tag a DVSC-nél, házigazdaként nyakig benne van a január második felében Budapesten és Debrecenben zajló futsal Európa-bajnokság szervezésében, UEFA-ellenőrként pedig rendszeresen járja a világot, s olyan derbiken működik közre, mint például a Barcelona-Kazany (1-2) Bajnokok Ligája-összecsapás.

- Jelenleg igencsak kaotikus állapotok vannak az MLSZ-ben. Nem csak Kisteleki István mondott le, hanem két elnökségi tag is távozott. Nem tudni, miként alakul a közeljövő, s ahhoz, hogy egyáltalán meditáljon az ember egy esetleges felkérésen, tisztán kellene látni.

A Magyar Labdarúgó-szövetség február 27-én közgyűlést tart, ám ekkor vélhetően csak Jámbor János és Kovács Péter elnökségi tagok helyét töltik be, míg lemondását lebegtető Kisteleki István elnöki pozícióját csak a rendes évi közgyűlésen adná át utódjának - e választásra valószínűleg tavasszal kerülne sor.

Makray Balázs válaszából az derült ki, hogy „beugróként" aligha vállalna szerepet egy „továbbszolgáló" testületben, ám a teljes tisztújítás esetén, ha a jogi környezet és a támogatás is fennáll, késznek mutatkozna a megmérettetésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.