Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Február 02. 16:21, kedd | Helyi

Csúszásveszély!

Csúszásveszély!

Az elmúlt egy hétben 362 esetet látott el a Kenézy-kórház traumatológiája, 80 ember érkezett kéz- és lábtöréssel az osztályra. Közülük sokan a csúszós utakon, járdákon estek el.

Az elmúlt egy hétben 362 esetet látott el a Kenézy-kórház traumatológiája, 80 ember érkezett kéz- és lábtöréssel az osztályra. Közülük sokan a csúszós utakon, járdákon estek el.

A kórház sajtóreferense szerint ez a szám nem nagyobb az általános forgalomnál. Mindez bizonyára annak köszönhető, hogy az emberek fel tudtak készülni a havas időjárásra. Szentgyörgyi János azt javasolja a lakosságnak, hogy továbbra is figyeljenek jobban a síkos útszakaszokon, mert az esések egy része odafigyeléssel megelőzhető.

A balesetek elkerülése miatt fontos, hogy mindenki letakarítsa a háza előtt lévő járdaszakaszt. Ezt egy önkormányzati rendelet is szabályozza, mely szerint köztisztasági szabálysértést követ el, aki ezt nem teszi meg.
- A közterület felügyelők naponta járják a várost, és ahol síkos járdát észlelnek, felhívják rá az ott lakó figyelmét, hogy tisztítsa meg - mondta a Deolnak Lelesz György. A debreceni közterület-felügyelet vezetője hangsúlyozta, hogy amennyiben a felszólítás ellenére sem tisztítják meg a járdát, 3-tól 30 ezer forintig terjedő pénzbírság lehet a kiszabott büntetés.

Eddig 27 ilyen esetben tettek feljelentést a közterület felügyelők, akik hivatalos személyekként lépnek fel, így a lakosok kötelesek velük együttműködni, ugyanúgy, mint a rendőrökkel - emelte ki a hivatalvezető. Az ügyeket az egyéni körülmények figyelembe vételével az önkormányzat hatósági főosztálya mérlegeli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: