Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 04. 14:56, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Baltával ölte meg feleségét

Baltával ölte meg feleségét

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a debreceni férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 22-én 17 óra 30 perc körül Debrecenben, egy Nyíl utcai házban találtak rá a rendőrök egy ott lakó 54 éves nő holttestére. A sértett halálát az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint idegenkezűség okozta. Az áldozatot aznap egy rokona akarta meglátogatni, azonban a házba nem tudott bejutni, ezért a rendőrök segítségét kérte. A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták az áldozatot. A járőrök a házban tartózkodó P. Lajost bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a helyszínen elfogták. A férfit a magának okozott sérülések miatt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A nyomozók a helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, valamint kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. január 25-én elrendelt. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a 60 éves férfi a cselekmény napján, a délutáni órákban megjelent feleségénél, a Nyíl utcai házuknál annak ellenére, hogy érvényes távoltartó határozat volt ellene érvényben. P. Lajos bement a házba, ahol előzetes szóváltást követően egy baltával fejen ütötte a nőt, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a 60 éves férfi a lakást felgyújtotta és önmagával is végezni akart. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított évek óta rendszeresen bántalmazta feleségét. A bűncselekmény elkövetésének eszközét, egy baltát a nyomozók lefoglalták.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a debreceni lakos ellen emberölés bűntett és kapcsolati erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. szeptember 30–án befejezte és a keletkezett iratokat a főügyészség részére megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére