Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 30. 12:35, péntek | PR

Amit tudni kell a csavarkompresszor vásárlása előtt

Amit tudni kell a csavarkompresszor vásárlása előtt

Sokan csak pislognak, amikor meghallják, vagy meglátják a csavarkompresszor szót, aztán nagyon meg is lepődnek, mikor kiderül, hogy pontosan mit takar a név, hiszen lehet -

hogy a nevéről nem tudjuk, de igenis szinte mindenki ismeri ezt a berendezést.

A csavarkompresszor sűrített levegő előállítására alkalmas berendezés.
A btkkft.hu munkatársait kérdeztük a csavarkompresszor működési elvéről, a felhasználásról és abban is a tanácsukat kértük, hogy mikre figyeljünk, ha épp egy ilyen berendezést szeretnénk vásárolni. Nézzük, hogy ők mit mondtak.
Érdekes módon először ők is nevetve mesélték, hogy az emberek hogyan viszonyulnak a berendezéshez, hogy a legtöbben már használtak is sűrített levegőt, vagy voltak már olyan helyiségben, de mégsem tudták, hogy azt milyen eszközzel állítják elő. Aztán amikor vásárolni szerettek volna egy olyan gépet, ami sűrített levegővel dolgozik, akkor szembesültek a szóval és magával az eszközzel. Érdemes kissé közelebbről is megismerkednünk vele, hiszen tényleg nagyon sok helyen alkalmazzák, a hétköznapokban is.

A csavarkompresszor széles felhasználási területtel rendelkezik, hiszen nem csak a műszaki területeken használják, hanem az autóiparban, de még a kozmetikában és a fogászatban is. Ahol szükség van sűrített levegőre, ott biztosan van valahol egy csavarkompresszor vagy egy dugattyús kompresszor – hogy melyik, az attól is függ, hogy milyen igényeket kell hogy kielégítsen a gép. Egyébként alkalmazzák az iparban is, ilyenkor sokkal nagyobb méretű és teljesítményű berendezésekre van szükség, de otthoni felhasználása is ismert, hiszen ha belegondolunk, hogy van-e szükségünk a kerti munkánál például a nagy nyomású levegőre, akkor a válasz igen lesz.

Itt jön egyébként a berendezések közötti különbség is, amelyet azért fontos tudnunk, hogy könnyebben választhassunk eszközt. A csavarkompresszor vásárlása előtt fontos tisztában lennünk azzal, hogy mihez vásároljuk a gépet, milyen munkát szeretnénk vele végezni, és így is kell elindulni gépet keresni. Mindjárt szét is válik az ipari felhasználás és az otthoni felhasználás.

Otthoni használatra egyértelműen a közepes gépek valók, amelyek kisebb teljesítménnyel rendelkeznek és ennek alapján méretben sem akkorák és nem is annyira drágák. Ipari felhasználásra természetesen nagy teljesítményű gépet kell venni, hiszen csak az fogja bírni a működést. Otthonra azonban ez felesleges, hiszen nem fogjuk tudni kihasználni a gép adta lehetőségeket, akkor pedig felesleges, hogy egy nagyon drága gép álljon a műhelyünkben.
Másrészt otthoni használatra azért is előnyösebb a kisebb gép, mert olcsóbb, könnyebb a tárolása, könnyebb a karbantartása és meghibásodás esetén könnyebb javítani is. Arra azonban szükséges felhívni a figyelmet, hogy ne valami „noname” gyártmányú gép mellé tegyük le a voksunkat, mert azt szerelni sem lehet, és egy meghibásodás esetén csak a kukában végzi.

Ha egy kicsit ismerjük egyébként a csavarkompresszor működési elvét, akkor már sokkal könnyebben is tudunk tájékozódni a felkínált termékek között, illetve a meghibásodást is könnyebben észre tudjuk venni, akár azt is meg tudjuk mondani a szerelőnek, hogy mi romlott el. A csavarkompresszornál a sűrített levegő előállításában két csavar vesz részt, amelyek egymással szemben helyezkednek el és ellentétesen forognak. Hogy a forgásnál ne alakuljon ki túlhevülés, így ott egy finom olajréteg van, az olajat pedig egy szeparációs szűrő választja el attól, hogy a sűrített levegővel együtt ne jusson a külső környezetbe.

Ha csavarkompresszor berendezésre van szüksége, akkor előbb tájékozódjon egyes termékek minőségéről, kérdezzen esetleg szakembereket, hogy melyikről mi a véleménye. Nem vásárolunk hetente csavarkompresszort, érdemes egyszer venni, de akkor jót!

Címkék: csavarkompresszor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat