Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 11. 18:58, hétfő | Helyi
Forrás: Deol

Akcióban a rendőrök

Akcióban a rendőrök

Megyénk útjain is fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség január 11-31. között.

Hajdú-Biharban a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma csökkent (-16,1%), a közlekedési baleset következtében elhunyt, illetve megsérült személyek száma 276-tal kevesebb volt 2009-ben, mint az előző évben. Azonban a balesetben életüket vesztett személyek száma eggyel - 56-ról 57-re - nőtt. Ennek oka az volt, hogy két halálos kimenetelű balesetben összesen 7 személy vesztette életét - olvashattuk a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának közleményében.

Megyénkben tavaly 92 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okoztak tehergépjármű-vezetők. Közútjainkon jelentős tranzitforgalom bonyolódik le, és ennek egyre nagyobb részét jelenti a veszélyes áruk fuvarozása, ami tovább növeli a súlyos következményekkel járó balesetek bekövetkezésének kockázatát.

A nemzetközi közúti fuvarozásban résztvevők vezetési és pihenőidejének ellenőrzési tapasztalatai azt mutatják, a külföldi sofőrök gyakran követnek el jogsértést. A közlekedési balesetek kockázatának csökkentése érdekében egyre nagyobb jelentőséget kap a járművek műszaki állapotának és a járművezetők biztonságos vezetésre való alkalmasságának ellenőrzése. Többek között ezekre is kiemelten figyelnek majd a rendőrök az akció során, de a természetesen a megengedett sebességet túllépőkkel és az ittas vezetőkkel szemben is eljárnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.