Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2010. Február 11. 15:49, csütörtök | Helyi

A rekordfogások éve

A rekordfogások éve

A rekordfogások éve volt a tavalyi. A pénzügyőrök több mint 2 millió 200 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a román és az ukrán határszakaszon.

Ugyancsak rekordnak számít az a 30 kilogramm heroin is, amit egy évvel ezelőtt, Ártándnál foglaltak le a vámosok. A Vám- és Pénzügyőrség ma értékelte az elmúlt évet. A beszámolón elhangzott: idén nem valószínű, hogy ugyanilyen hatékonyan fogják el a csempészeket. A jövedéki törvény szerint ugyanis 2010. január elsejétől a román határátkelőknél már nem végezhetnek jövedéki ellenőrzést a vámosok.

Ez pedig minden idők legnagyobb cigarettafogása Ártándon. A mintegy 340 millió forint értékű zárjegy nélküli füstölnivalót szintén tavaly találták a vámosok. A cigit eper közé rejtette a csempész. Az elmúlt évekhez hasonlóan tavaly is a cigaretta volt a sláger csempésztermék. 2008-hoz képest 5 százalékkal több zárjegy nélküli füstölnivalót foglaltak le a pénzügyőrök a román és az ukrán határszakaszokon. A felderített bűncselekmények száma is nőtt, a régióban 3 százalékkal. Ám idén már nem biztos, hogy ugyanilyen hatékonyan fogják el a csempészeket a pénzügyőrök - hangzott el a Vám- és Pénzügyőrség mai évértékelőjén. A jövedéki törvény ugyanis előírja, hogy 2010. január elsejétől a román határátkelőknél már nem végezhetnek jövedéki ellenőrzést a vámosok.

A regionális parancsok szerint elképzelhető, hogy emiatt 2010-ben nő a felderítetlen ügyek száma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a