Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 12. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: civishir.hu

A több műszakban dolgozóktól pénzt vesz el a kormány

A több műszakban dolgozóktól pénzt vesz el a kormány

Az új Munka törvénykönyve változtat a korábbi pótlékrendszeren: a jelenleginél jóval hátrányosabb helyzetbe hozza a folyamatos munkarendben dolgozókat.

Havonta ezrekkel csökken a délutáni, esti és az éjszakai munkáért számolt pótlék. Műszakpótlék-kalkulátort üzemeltet honlapján a vegyipari szakszervezet, hogy ennek segítségével már most bárki, aki többműszakos munkarendben dolgozik kiszámíthassa, mennyivel kevesebb pénzt visz haza júliustól, az új Munka törvénykönyve hatályba lépésétől. Az előzetes felmérésekből kiderül, hogy százezreknek, évente több tízezer forinttal lesz kevesebb a borítékban.

Az érdekképviselet szerint évente akár 20 ezer forinttal is megrövidíti a kormány a több műszakban dolgozókat júliustól. Hogy ki, mennyiről lesz kénytelen lemondani, azt mától a VDSZ honlapjáról letölthető műszakpótlék kalkulátorral már most kiszámíthatja. Székely Tamás elnök felhívja a figyelmet: ismét látszik, hogy kiket támad és kiknek kedvez a kormány, hiszen a nagyvállalkozók és oligarchák haszna egyre nő, míg a melósok fizetése csak csökken. Azok veszik el a több műszakban, délután és este dolgozó munkásoknak járó pótlékot, akik hetente alig három napot dolgoznak parlamenti munkahelyükön. Székely felhívja az érintett dolgozók figyelmét, hogy számoljanak a VDSZ-szel! Kalkulálják ki, mennyivel lesz kevesebb a pótlékuk és szembesítsék a döntéshozókat a felelősséggel: írják meg saját parlamenti képviselőjüknek, hogy az ő segítségével évente hány tízezer forinttal rövidíti meg a kormány a dolgozókat Az elnök felajánlja a szakszervezet segítségét, a hozzájuk eljuttatott levelek alapján felkutatja a közvetlen felelősöket.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.