Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 30. 18:57, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A magyar film napja - csaknem száz partner csatlakozott a kezdeményezéshez

A magyar film napja - csaknem száz partner csatlakozott a kezdeményezéshez

A magyar film napja, amelyet hétfőn ünnepelnek, országos esemény, csaknem száz partner csatlakozott a kezdeményezéshez - mondta Ráduly György, a Filmarchívum igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Kiemelte: 1901. április 30-án mutatták be A táncz című filmet, amelynek a bemutatóját tekintik a magyar film születésnapjának, mert bár korábban forgattak már mozgóképet Magyarországon, ez volt az első megrendezett magyar filmalkotás.

Ráduly György elmondta: a budapesti események központja az Uránia, ahol este a Csinibaba című filmet vetítik, de a magyar film napjához nemcsak mozik, hanem a többi között könyvtárak, művelődési házak is csatlakoztak. Jelezte: a filmnaphoz csatlakozásnál a legfontosabb, hogy műsorra tudjanak tűzni magyar filmeket, de Szegeden például némafilmet vetítenek zenei aláfestéssel.

Közölte: az egész rendezvénysorozatot a Magyar Nemzeti Filmalap kezdeményezésére indították el és csatlakozott hozzá a Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Művelődési Intézet és a Mozisok Országos Szövetsége is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára