Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 31. 16:25, szerda | PR

A család balatoni nyaralása kölcsönből is megoldható

A család balatoni nyaralása kölcsönből is megoldható

Sokan gondban vannak a nyári időszakban, hiszen a nyaralás sokak számára csak kölcsön segítségével oldható meg. Érthető a kérdés, hogy vajon melyik kölcsön mellett érdemes letenni a voksunkat?

Most nézzük meg, hogy egy átlagos, két gyermekes család balatoni nyaralása mennyiből valósítható meg.

A szálloda kölcsön segítségével is kifizethető

Számtalan szálloda, apartman és fizető vendéglátás akad a kínálatokban. Szállást foglalhatunk utazási irodánál, mi magunk az internetes portálokon keresztül, illetve szobakiadással foglalkozó cégek segítségével. Nézzük meg, a szállodai nyaralást vajon mekkora összegből lehet megoldani? Siófokon, az Ezüst parton egy 3 csillagos szállodában két felnőtt, egy 6 éves és egy 8 éves gyermek 290000 Ft környékén tölthet el egy hetet félpanziós ellátással.

Sokak számára ez az összeg nem áll egy összegben rendelkezésre, ezért ilyenkor érdemes a személyi kölcsön felvétele mellett dönteni. A költőpénzt is érdemes hozzászámolni, így körülbelül 350000 Ft az, amire valójában szükség van.
Nézzük meg a bankkalkulator.hu oldalon, milyen lehetőségek vannak ennek a kölcsönnek a felvételére. Az oldalon nagyon egyszerűen lehet a kalkulátort használni, hiszen csak be kell ütni a keresőbe mekkora összegű személyi kölcsönre lenne szükségünk és a havi jövedelmet is jelölni kell. Ezután már csak a keresés gombra kell kattintani, hiszen alapból feldobja, hogy 36 hónapra szeretnénk a kölcsönt igénybe venni.

Aki rövidebb idő alatt is képes ennek az összegnek a visszafizetésére, az természetesen ezt módosíthatja igényei szerint. Az MKB banknál havi 11000 Ft környékén kell számolni a törlesztőrészlettel és mire visszafizetjük a banknak a teljes összeg meghaladja a 400000 Ft-ot. A sokak által kedvelt Cofidis 45 hónapra ugyanígy 11000 Ft környékére kalkulálja a kölcsönt, és a végén 517000 Ft felett kell visszafizetni a hitelintézetnek. Érdemes minél több beállítást kipróbálni és a számunkra legoptimálisabb megoldás mellett dönteni.

Mire van szükség a hitel igényléséhez?

A legtöbb hitelintézetnél szükség lesz a lakcímkártyánkra, a személyi igazolványunkra, a havi jövedelem igazolására és természetesen arra, hogy ne szerepeljünk a KHR rendszerben rossz adósként. Azoknál az igénylőknél, akiknél mindent rendben találnak, nagyon gyorsan folyósítják a kölcsönt, amely természetesen teljesen szabadon felhasználható. Érdemes mindig résen lenni és lesni a bankok akciós kölcsön ajánlatait, hiszen havi szinten több ezer forintot is meg lehet így takarítani.
Ha úgy gondolja a bank, hogy nem rendelkezünk kellő fedezettel a hitel felvételéhez, akkor kérheti azt, hogy egy kezest hozzunk a hitelügyletbe. Ilyenkor érdemes először a családban körülnézni, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy egy teljes ingatlant kell felajánlani, elég lesz csak egy magasabb fizetéssel rendelkező kezes, aki biztosítja a banknak, hogy a kölcsön visszafizetésre fog kerülni.
Minél magasabb összeget kívánunk felvenni, annál nagyobb lesz értelemszerűen a havonta visszafizetendő díj. Fontos azt is átgondolni, hogy vajon a nyaralás mellett mire lenne még szükség, hiszen ilyenkor érdemes egy hitelfelvétellel lezongorázni, hogy a teljes papírmunkát ne kelljen újrakezdeni és a procedúra se akadályozzon bennünket abban, hogy az összes célunkat gyorsan megvalósítsuk.
Ilyenkor át kell gondolni, hogy nincsen-e szükség új hűtőre vagy esetleg televízióra, és így kell kalkulálni kölcsönfelvétel során az összeget. Mivel a bankok az akciós időszakok kivételével általában felszámolnak folyósítási díjat, így ez az összeg könnyedén elkerülhető, ha egyben vesszük fel mindenre a szabad felhasználású hitelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat