Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 11. 07:25, csütörtök | Sport

22 éve a pálya szélén

22 éve a pálya szélén

Szinte ezer éve halljuk a hangját Batai Jánosnak különböző autósport eseményeken. Most a vele készített interjút olvashatják az október 13-14-én megrendezendő VLG - Meinhart Kupa előtt, ami OB, és CEZ futam is egyben.

Kedves János, mióta is vagy "Hangember"? Ki is valójában Batai János?

- 1996-ban kértek fel először a RabócsiRingen, hogy legyek a műsorvezető. Batai János egy volt profi, válogatott röplabda játékos, akinek volt szerencséje Párizsban is légióskodni. A röpi befejezése után egy nyíregyházi napilap sportrovatában kezdett el dolgozni 1994-től, illetve emellett rádiós és televíziós műsorvezetőként is tevékenykedett, ami a mai napig is tart. Nyíregyházán él, s három gyermek édesapja, akik már önálló felnőttkorban vannak.

Honnan is jött a gondolat, hogy rendezvényeken legyél műsorvezető?

- Ez a fajta tevékenység egyszerűen „megtalált”, talán köszönhetően a tévés, rádiós munkámnak, illetve a „hangomnak".

Melyik rendezvény volt az első ahol hallattad a hangodat?

- Mint már a fentiekben említettem, 22 évvel ezelőtt ifj. Rabócsi Tibor kért fel a pünkösdi rallycross verseny műsorvezetésére, úgy gondolom, hogy jól sikerül anno akkori debütálásom, s azóta a versenypályákon ragadtam.

Most hétvégén a Dömsödi Autocross Arénában hallhatunk ismét téged, ahol az évzáró Autocross OB lesz. Számodra jól belátható a dömsödi pálya. Mint speeker miben tudod a verseny színvonalát emelni Dömsödön?

- Véleményem szerint a nézők, és természetesen a versenyzők irányába történő pontos, korrekt, és nem utolsó sorban valós időben történő tájékoztatással.

Mi a véleményed a dömsödi pályáról?

- Autocross szempontjából egy remek, jó vonalvezetésű pálya. A szélességi paraméterei is teljesen rendben van, vannak olyan szakaszai, amelyek az előzések szempontjából elengedhetetlenek!

Végezetül mit kívánsz a hétvégére magadnak, a versenyzőknek, és díjmentesen kilátogató nézőknek?

- Remek futamokat, a versenyzők időbeni érkezését a rajtba, és esőmentes jó időt! A versenyzőknek pedig sikeres, balesetmentes futamokat!

Köszönöm az interjút, Batai János hangja kíséretében szurkoljunk a versenyen közösen a pálya szélén, hétvégén a VLG - Meinhart Kupán!

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.